Fordon & Transport

Övervakningskameror för utomhusbruk till fordonsparken

Har du ett inhägnat område med en fordonspark av högt värde, då kan det vara bra att ansöka om att får övervaka den med ett kameraövervakningssystem. Det kan även vara som så att du behöver använda dig av ett system med värmekameror ifall det skulle vara förvaring av material av känsligare sort. På så sätt kan du i bästa fall förhindra allvarliga skador på gods eller upptäcka detta i god tid.

Övervakningskameror och värmekameror erbjuder ett antal fördelar för dem som förvaltar en fordonsflotta. Tekniken kan bidra till att förbättra säkerheten och tryggheten samtidigt som den minskar kostnaderna. Här är några av de viktigaste fördelarna med att använda värmekameror för hantering av fordonsparken:

Fördelar med att kameraövervaka fordon och maskiner

Genom att kombinera och använda dig av ett system med IP-kameror, analoga kameror eller en WiFi lösning. På så kan du både ha bättre koll på din fordonspark men även ytorna runt omkring för förvaring och slippa oönskade överraskningar.

Värmekameror kan också användas för att upptäcka mekaniska problem med fordon i fordonsparken i rätt tid. Denna information kan användas för att förbättra underhållsscheman och minska stilleståndstiden. Övervakningskameror av typen värmekamera kan vara ett ovärderligt verktyg i detta avseende.

Värmekameror används ofta separat för att övervaka fordonets termiska signatur och på så sätt kan underhålls ansvariga snabbt identifiera eventuella problem. Som till exempel överhettade motorer eller bromsar, på större fordon kan detta annars orsaka dyra reparationskostnader eller personskador om det skulle hända något under driften av fordonet.

Det kan även finnas fördelar med att använda denna teknik i rena kamera lösningar där vikten av att kunna identifiera inte är lika stor. Som till exempel vid övervakning av en maskins funktion eller elektriska system. Med en värmekamera så upptäcker man problem i maskineriet tidigare och kan åtgärda i ett väldigt tidigt skede. Det finns även speciella inspektionskameror som kan vara bra att använda vid underhåll.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln