Fordon & Transport

Fjärrstyr din båt med en Shipcontroller

Det finns många fördelar med att fjärrstyra en båt med en fjärrkontroll en så kallad Shipcontroller. Den kanske mest uppenbara fördelen är att du kan styra båten på avstånd från manöverplatsen. Detta kan vara till hjälp om du behöver navigera runt hinder eller om du vill hålla dig undan från andra båtar.

Dessutom kan det vara säkrare att använda en fjärrkontroll för att manövrera en båt än att använda manuella kontroller från manöverplatsen Du kan enklare behålla större kontroll över båten även under svåra förhållanden och då kan en joystickstyrning av båtmotorn vara väldigt användbar.

Det finns flera olika styrningar som går att koppla Shipcontrollern till, som Volvo penta EVC eller Volvo penta IPS. Behöver du styra exempelvis din akterpropeller eller bogpropeller när du befinner dig på utanför manöverplatsen då är en joystick till båtmotorn ett väldigt smidigt sätt att styra ditt Volvo penta reglage för att fjärrstyra din båt.

Fördelar med att spendera tid på havet

Havet är en plats för avkoppling, återhämtning och förnyelse. Det har varit känt för att ge mental, emotionell och fysisk läkning i århundraden. Fördelarna med att tillbringa tid till havs är enorma och många människor upptäcker dem för första gången. Om du letar efter en tillflykt från vardagens stress och hetta kan du överväga att boka en resa med en yacht eller besöka din närmaste marina för att provköra en ny båt eller yacht. De positiva effekterna av havet kommer att få dig att känna dig uppfriskad länge och det kan även vara en ny början på en spännande hobby.

Enklare styrning av större båtar och yachter

Det råder ibland en viss förvirring om skillnaden mellan båtar, motorseglare och yachter. Den viktigaste skillnaden ligger i således i storlek och syfte. Båtar är mindre och avsedda för allmänna ändamål som fiske, segling eller transport av människor, motorseglare har en mast och en motor samt är mest en kombination av motorbåt och segelbåt. Medan yachter är mycket större och avsedda mestadels för lyxkryssning.

En del människor använder termerna synonymt, men tekniskt sett är en båt en vattenfarkost som är mindre än 23 meter lång, medan en yacht är allt som är längre än så. Det är därför av vikt att kunna framför denna effektivt och manövrera i olika lägen, som när man ska lägga till. Att kunna styra med en fjärrkontroll till båten eller yachten blir då väldigt användbart. På så sätt kan man befinna sig där man bäst behövs och fjärrstyra funktionerna enkelt, utan att behöva befinna sig på manöverplatsen.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln