Fordon & Transport

Terrängdäcken som tål att lastas tungt

Letar du efter ett par terrängdäck, eller den perfekta takkorgen som håller måttet när du ska ge dig ut i terrängen. Vilket är fördelaktigt när du ska testa ditt terrängfordons max och minimum gränser. Det finns specialister som har allt som ditt terrängfordon kan behöva.

Många benämner oftast att en bil bara ska ta dig från punkt A till punkt B och ska klassas som ett transportmedel. Med detta menar då denne att en bil, i princip är färdig från tillverkaren och inte behöver modifieras. En bil, eller ett fordon som det bör benämnas, är aldrig helt färdig modifierad, den perfekta bilen har inte byggts ännu.

Allt beror förstås vad man är ute efter för funktioner med bilen. En sänkningssats är inte optimal för ett terrängfordon och ett stort taktält kanske inte gör sig bäst på en väldigt liten bil, oavsett om du monterat dit en höjningssats för en Amarok.

När man ger sig ut i terrängen så är det lockande att campa samtidigt och då finns speciella taktält. På så sätt kan man använda sig av hela bilens potential och på så sätt enklare kunna njuta av hela upplevelsen bättre.

LED ramper som lyser upp i terrängen

Det finns mängder med saker som går att modifiera på ett fordon. Att förse denna med ett par rejäla extraljus är bara det ett rejält lyft som behövs när man är ute i terrängen. Dessa finns som klassiska runda av LED typ till mer modellanpassade LED ramper, det brukar finnas olika extraljuspaket som kan fungera bra till just ditt fordon.

När man är ute i terrängen så kommer man behöva lasta extra och då kan en takplattform eller en takkorg komma väl tillpass. Det är även viktigt att satsa på rätt typ av offroadfälgar till terrängdäcken. Dessa brukar finnas i praktiska fälgpaket som kan vara väldigt ekonomiskt försvarbara och som passar väldigt bra till dina terrängdäck.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln