Fordon & Transport

Atlaskotan – Få hjälp med din spända nacke eller huvudvärk

Atlaskotan hjälper dig att bli rörlig i kroppen. Innan behandling undersöker vi manuellt muskulaturen i din nacke, samt mäter din förmåga att vrida huvudet. Problem av den här typen är vanligt inom vissa branscher där det är mycket stillasittande eller tung belastning. Vi bedömer muskeltonus samt eventuell ömhet. Atlaskotan lägger stor vikt läggs på eventuella olikheter mellan höger och vänster sida. Eventuell smärta är vägledande men inte avgörande då den kan ha flera orsaker. Atlaskotan kollar även om du har domningar i armar och ben, spänningshuvudvärk eller andra spänningar i kroppen. Som komplement mäter och dokumenterar de eventuella snedbelastningar i din kropp som kan ligga till grund för dina problem. Baserat på vad vi finner vid undersökningen så avgör vi hur och om vi ska behandla. 

Hur behandlingen går till är att vi använder oss av infravärme samt djupverkande vibrationer som appliceras med speciella vibrationsinstrument. Primärt behandlar vi muskler, bindväv och ligament i området kring översta nackleden, kring atlaskotan. Som komplement utför vi även behandling längs ryggradens korta segmentella muskler, samt muskler och ligament i korsryggen/sacrum/höft.

Själva behandlingen inleds alltid med att vi värmer upp dina muskler med infravärme medan du ligger ned på mage eller rygg på en bekväm massagebänk. Därefter genomförs en djupverkande vibrationsmassage på djupt liggande rygg och nackmuskler, punktvis i liggande position.

I sista steget av behandlingen får du sitta upp och luta pannan mot terapeuten som nu med hjälp av vibrationer djup-masserar specifika punkter i muskelgruppen nackrosetten längst upp i nacken.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln