Fordon & Transport

Har du en fordonspark i behov av lasergravyr på inventarierna

Har du en större fordonspark med många inventarier på släpen som ska fraktas runt och riskerar att hamna någon annanstans. Då kan lasergraverade skyltar eller lasergravyr direkt på dina inventarier vara en bra metod att säkra upp.

Den enklaste lösningen för detta är att beställa skyltar som du monterar fast med ett bra lim eller skruvar. Du kan på detta sätt enkelt märka upp och få ordning på företagets egendom.

Andra typer av märkskyltar som kan vara aktuella till ditt företag

Det finns olika märkskyltar för kabelmärkning, partmärkning och rörmärkning men även ett flertal olika skyltar som exempelvis arbetsmiljöskyltar, varningsskyltar, brandsskyltar och industriskyltar så du kan verkligen skapa ordning på hela fordonsparken och miljön kring, vilket oftast även har den effekten att saker hamnar på avsedd plats.

Lasergravering för märkning av olika typer objekt

Lasergravyr är en process där lasrar används för att skapa mönster och text på olika typer av material. Laserstrålen fokuseras på materialets yta och smälter det något för att skapa ett permanent märke. Lasergravyr kan användas på en mängd olika material, bland annat metaller, plast, trä och glas.

Det finns flera olika metoder för lasergravyr. Den vanligaste metoden är vektorgravering, där man använder en datorgenererad bild för att styra laserstrålens rörelse. En annan vanlig metod är rastergravering, som använder en serie punkter för att skapa en bild. Det finns också olika specialeffekter som kan åstadkommas med lasergravyr, bland annat 3D-gravering och färgblekning.

Hur lasergravyr användas på andra kreativa sätt

Lasergravyr på armaturer kan vara ett bra sätt att ge ditt hem en personlig prägel. Oavsett om du vill ge en befintlig armatur lite extra stil eller om du vill se över din belysning helt och hållet, kan lasergravyr vara ett roligt och unikt sätt att göra det på.

Det finns några saker du måste tänka på när du väljer en armatur att lasergravera. Den första är storleken; se till att armaturen är tillräckligt stor för att rymma den design du väljer. Det andra är materialet; de flesta fixturer är tillverkade av metall eller plast, så se till att materialet du väljer kan graveras ordentligt.

När du har valt rätt fixtur är det dags att börja fundera på mönster. Det finns en miljon olika designer du kan välja, så ta dig tid och hitta en som talar till dig. Om du inte vet var du ska börja finns det gott om resurser på nätet som kan hjälpa dig.

När du väl har valt ut din design är det dags att börja med graveringen. De flesta lasergraverare levereras med programvara som låter dig skapa och redigera dina mönster, så se till att du bekantar dig med hur den fungerar innan du börjar.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln