Fordon & Transport

Så här väljer du rätt oljefilter till din traktor

Har du en traktor av ett mer okänt varumärke och behöver oljefilter till traktorn. Eller är du osäker på om det sedan tidigare sitter rätt sorts oljefilter i din traktor eller luftfilter till din hjullastare?

Det finns många olika typer av filter som passar din traktor och hjullastare. Genom att kontakta en expert på filter för traktor och filter på hjullastare, så kommer du få rätt vägledning. På så sätt får du det bästa möjliga filter till din traktor och hjullastare.

Olika traktormodeller kräver olika typer av filter

När du ska byta filter så kan du se över ditt totala filterbehov och kan utföra en service eller ett underhåll som täcker hela behovet. Har du ett flertal maskiner så kan du se till så du har en färdig lista på vilka filter som krävs.

Eller det kanske har ersatts med en ersättningsmodell som är gällande vid den aktuella servicen. Skapar du en underhåll eller serviceplan för din maskinpark så kommer du enklare hitta rätt typ av traktor filter och hjullastarfilter.

Du hittar olika filter till hjullastarna av modellerna JCB, Volvo CE och Thaler. Bland traktorer så finns det Case IH, Claas, Deutz Fahr, Fendt, Johh Deere, Massey Fergusson, New Holland och filter till Valmet/Valtra.

Bästa sättet att utöka drifttiden för din traktor och hjullastare

Byter du filter regelbundet och servar dina hjullastare och maskiner så kommer livslängden och andrahandsvärdet att öka på dessa. Du får även en maskin som du vet håller högsta nivå som är möjlig.

Med regelbunden service och underhåll kommer du tidigare hitta felen och kan åtgärda dessa i tid. På så sätt kommer du kunna minimera reparationskostnader i bästa fall. Samt med det kunna ta ett tidigt beslut om renovering eller reparation av den trasiga delen.

Att välja filter av lägre kvalitét är aldrig att rekommendera eller universalmodeller som inte är validerade av tillverkaren eller återförsäljare. Genom att välja en bra kvalitét på din traktors filter så kommer du känna dig tryggare med att du kan utföra din arbetsdag i en maskin som är väl underhållen.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln