Fordon & Transport

Ladda din elbil hemma i garaget

Elbilar blir allt mer populära över hela världen och efterfrågan på att kunna ladda elbilen hemma ökar ständigt. Elbilar är mer miljövänliga i drift än många andra fordon och med tanke på Sveriges ståndpunkt inom miljövänlighet är detta bara början på ett samhälle fyllt av elbilar.

Genom att sätta upp laddningsstationer i våra hem kan vi ladda våra elbilar hemma under natten då energikostnaden är som lägst på dygnet istället för att betala ett högre pris när du laddar på en laddningsstation vid exempelvis en bensinmack eller parkering. Fördelarna är många med en egen laddningsstation och allt fler kommer att monteras i våra hem under de närmsta åren.

För att kunna möta den stora efterfrågan på elbilar gäller det för Sverige att bygga ut elnätet så att vi klarar av att hantera den otroliga mängd energi som det kommer att gå åt när en större del av befolkningen övergår till elbilar. Med tanke på att kärnkraftverken som är en av våra mest miljövänliga och pålitliga energikällor läggs ner ställer det extra höga krav på att hitta ett miljövänligt alternativ som kan leverera ett ständigt flöde med energi till ett bra pris för att kunna ladda våra elbilar under alla tider på dygnet. Vi är fortfarande i ett tidigt stadie när det gäller att gå över till 100% förnybart, men om ett par år är vi förhoppningsvis ett steg närmare än idag.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln