Fordon & Transport

Vikten av olika lager i ett kaklat våtrum

När det gäller kaklade våtrum ställs höga krav på alla delar av byggnaden – väggar, golv och tak. Detta beror på att alla de olika lager som läggs till under en badrumsrenovering måste skydda resten av huset. Dessutom måste fogar och infästningar användas för att kakel ska sitta stadigt och snyggt på plats. Låt oss titta närmare på varför alla dessa lager är så viktiga.

Flytspackel

  1. Det första lagret är det flytspackel. Detta appliceras på hela ytan som ska kaklas. När detta spackel har torkat ger det en slät och jämn yta för resten av arbetet som ska utföras.
  2. Nästa lager är tätskikt för badrum. Detta appliceras över det flytande spackelskiktet och hjälper till att skydda huset från eventuell fukt som kan sippra igenom plattorna.
  3. Därefter läggs ett vattentätande lager till. Detta skyddar huset ännu mer från fukt genom att skapa en tätning runt plattornas kanter.
  4. Det sista steget är att applicera fogmassa mellan varje kakel. Detta hjälper till att täta eventuella luckor och förhindrar att vatten sipprar igenom.

Som du kan se är det många olika lager inblandade i skapandet av ett kaklat våtrum. Var och en tjänar ett viktigt syfte för att skydda ditt hem från fuktskador. Så om du planerar att genomföra den här typen av våtrumsprojekt, se till att du gör din research och förstår alla steg som ingår!

Trendande artiklar

Dela den här artikeln