Fordon & Transport

Varselkläder för säkrare vägarbeten

Köp varselkläder hos arbetsbyxor.com tillsammans med dina profilkläder, arbetskläder, skyddsskor alternativt arbetsskor. Det är av stor vikt vid vägarbeten och för säkerheten kring vägen, att välja arbetskläder som verkligen syns. Du kan enkelt utföra ditt köp av arbetskläder och välja dina kläder bland erkända varumärken som Blåkläder, Snickers workwear och flera andra varumärken av högsta kvalitét.

Ett par löst sittande skor eller arbetskläder kan göra att arbetet inte sker lika smidigt och risken för att fastna eller snubbla ökar. Att utrusta din personal med bra sittande profilkläder och arbetskläder som varselkläder, samt utrusta dina fordon med nya varselvästar och varseljackor så det blir enkelt att använda. Genom att synas ute i trafiken eller på arbetsplatser som är högt trafikerade av arbetsfordon är avgörande för den anställdes säkerhet.

Använder inte dina anställda varselkläder eller profilkläder idag?

Har du ett problem med att personalen slarvar med skyddsskor och varselkläder. Kanske på grund av dålig passform eller dålig vana. Då kan det bero på att det behövs moderniseras och göras lite mer aktuella, men framförallt utbildas om vikten i att bära varselkläder för både den enskildes säkerhet som andras.

Idag finns det väldigt smidiga och snygga profilkläder som går att kombinera med varselkläder. Skyddsskor samt arbetsskor är inte längre lika klumpiga eller intetsägande som de var förut. Det finns mängder med snygga skyddsskor och väldigt väl sittande passform i kläderna som gör arbetet smidigare och det är idag betydligt lättare att bära både varselkläder som varseljackor idag då materialen har blivit betydligt bättre.

Med utbildning så går det att informera om att arbete inte utförs utan rätt användning av arbetskläder och det krävs oftast regelbundna mindre säkerhetskurser i vikten av detta för att skapa en bra rutin på arbetsplatsen. Att en arbetsledare poängterar och visar hur det ska gå till är också viktigt då slarv oftast märks i hela företagskulturen.

Ett bra sätt att skapa nya och bättre vanor är att de anställda själva får välja sina arbetskläder utifrån gällande föreskrifter. På så sätt beställs inga kläder i onödan och det går att fokusera på att den anställde har en bra uppsättning kläder som används kontinuerligt.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln