Fordon & Transport

Pyssel och barnspel för bilresan

Att åka bil långt på semestern kräver både pyssel och en hel del barnspel. Det finns pyssel som är DIY pyssel som passar smidigt att utföra i baksätet på långsemestern.

Idag används det ofta surfplattor och sagoböcker i smartphones eller mobilspel. Det passa för vissa stunder och inte alla barn klarar av detta samtidigt som bilen åker då det finns risk för åksjuka.

Barnspel och sällskapsspel för barn och ungdomar

Ett barnspel eller sällskapsspel skapar en enklare grund för den som inte är så bra på att hitta på roliga lekar i bilen. Det finns en hel del sådana att ta till. Som att skapa olika ord av nummerskyltar och räkna färger på bilar eller bilmärken.

Ett barnspel som exempelvis ett kortspel är ett bra komplement och det går att spela enklare sällskapsspel även för dem som reser med ungdomar.

Många kortspel som är rollbaserade är ofta roligt att använda och kan engagera flera i bilen vid långresor. Flera utav dessa går att modifiera till enklare varianter som passar för flera åldrar för den som har lite fantasi.

Utomhusleksaker till rastplatsen

Det kan vara smidigt att se till så det finns utomhusleksaker i packningen till campingen eller när det är ett stopp vid någon rastplats.

Efter att ha suttit länge så är det bra för hela familjen att aktivera sig med hela kroppen. Idag sker flera semestrar med elbil och när dessa ska laddas så finns det extra tid för att göra någon rolig aktivitet istället för att bara vänta.

Det finns flera olika utomhusleksaker som går att plocka fram och varför inte gå på en naturstigsvandring och kolla lite på insekter, djur och växter. Det finns små boxar med förstoringsglas för att titta närmre på insekterna och lära sig mer om dessa.

Du som förälder kan berätta mer om hur dem lever. På så sätt så kan du samtidigt passa på att lära barnen och samla information till något framtida skolarbete, eller som en del av barnens sommarberättelse.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln