Fordon & Transport

Välj rätt byggnadsställning anpassad för ställningstrailer

Det finns flera olika typer av ställningar för byggen, måleri och renoveringar, var och en med sina funktioner som passar för ändamålet. En rullställning är ofta perfekt för måleriarbeten och den kan du hyra och hämta på en enkel ställningstrailer. På så sätt låser du inte upp företagets släpkärror eller byggbussen i onödan.

Att välja en kvalitetsställningar är en viktig del av varje renoveringsprojekt. Om du väljer rätt typ kan den göra ditt arbete mycket enklare och effektivare, samtidigt som den ger dig den stabilitet du behöver för att slutföra ditt projekt framgångsrikt.

Välj ett RSS fallskydd när du arbetar på tak

När du renoverar på en fastighet, ta alltid med i beräkningen att du kan behöva ett fallskydd. Det ger dig extra trygghet och har du ett fallskydd idag hemma så är det bra att du kontrollerar så detta är av godkänd typ. När du arbetar på tak ska du använda säkerhetssele och gärna hjälm och du bör kontrollera så inte selen har utlösts någon gång. Men även så att hjälmen inte har tappats i marken. Det kan annars vara farligt att använda dessa och då är det bättre att kassera dessa.

En av de mest populära är rör- och klämställningar, som består av vertikala rör som är sammankopplade med horisontella tvärstänger och klämmor. Dessa delar är lätta att montera och ta ner, vilket gör dem mycket praktiska om du behöver flytta eller konfigurera om din byggnadsställning ofta.

Detta tenderar dock att vara mindre stabila än andra typer av ställningssystem om du inte monterar dessa rätt. Det kan nämligen vara svåra att få ordning på för den som är något ovan. Dessa brukar oftast vara färgkodade och det krävs en viss kunskap. Men det krävs oftast även angöring i fastigheten, för att det ska vara säkert att använda. Det kan även vara bra att använda sig av ett väderskydd samt ett väderskyddstak på så sätt kan du arbeta även när vädret varierar.

När du söker efter en ställning kan du kolla vidare på ramställning, rullställning, modulställning, hantverkarställning men även aluminiumställningar samt om det finns en ställningstrailer som kan hantera detta eller om du behöver ordna med ett släp, en ställningstrailer är anpassad för sin funktion och låser inte upp företagets eller den privata släpkärran som oftast behövs till annat när du renoverar.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln