Fordon & Transport

Cykellagring i källarutrymmen

Klimatfrågan är ett ständigt bekymmer för många och ett hett samtalsämne bland politiker. En av de skyldiga miljöbovarna är våra bilar. Ett generellt förbud mot bilar eller en stor skattehöjning är inte det rätta att göra, eftersom många förlitar sig på bilar för arbete och vardag. Elbilar hade varit ett bra alternativ, men för de flesta svenskar är prisnivån där fortfarande hög.

Om vi ​​struntar i att gå är cykling den grönaste form av transport vi har. För att migrera till en bättre miljö är det bättre att bygga ut staden och anpassa den till cykeltrafiken. Storstäder gör redan detta, och antalet bilar i städerna minskar för varje år. En av de viktigaste delarna är att cyklister ska kunna förvara sina cyklar i sina lägenheter på ett säkert och smidigt sätt. Detta kan enkelt åtgärdas genom att hyresrätter och bostadsrättsföreningar satsar på cykelparkeringar i källarutrymme. Här finns specialisterna på Svenska Cykelrum, de har många lösningar för tvåvåningsställ för cyklar och cykelliftar.

Ett av de länder som verkligen älskar att cykla är Nederländerna. Cykelsatsningen började så långt tillbaka som på 1970-talet, då nya cykelbanor byggdes åtskilda från bilvägar och trottoarer. De senaste åren har de vidtagit nya åtgärder för att minska koldioxidutsläppen på vägarna. Ett sätt som Nederländerna lockar fler att börja cykla på är att erbjuda en skattelättnad på cirka 19 cent per kilometer för pendlare som cyklar till jobbet. Det kanske låter galet, men de övervann sitt mål att få bilpendlare att byta bil mot cyklar till jobbet.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln