Fordon & Transport

Campa med rätt typ av taktält till bilen

Skulle du vilja ut och campa men vill inte ta steget fullt ut med husvagn eller husbil utan vill mer använda bilen som bas, börja då med ett taktält som är bilanpassat. Du kanske har sett dessa ombyggda minibussarna som agerar som ett fullt fungerande hem men det kanske är en allt för stor investering till en början, och det kräver även att det finns parkeringar för dessa fordon.

När man campar så är det lätt att plocka fram ett tält på en camping eller ute i naturen, men om det är begränsat med plats kan ett taktält till bilen vara ett både roligare och mer givande alternativ som ger dig dig utökade möjligheter att vara mobil. Du kan ta dig fram på ställen som kan vara svårtillgängliga med husvagn och husbil och njuta mer av den vackra naturen.

Du slipper genom detta att sova i bilsätet eller lösa det på andra sätt som det oftast blir och du kan bibehålla din packning inuti bilen när det är dags att ta kväll. Ett taktält ger dig den där extra friheten och du kan vara betydligt mer mobil och åka längre sträckor. Allt du behöver göra är att stanna till på en parkering, fälla upp och sova i ditt takmonterade tält. Det fungerar i princip som ett vanligt tält, utan allt krångel. För att få reda på vilka modeller som finns till vissa bilar behöver du besöka exempelvis campingaffaren.se som har ett väldigt brett utbud av tält som passar för bilmontering.

Hitta rätt campingaffär som har alla campingtillbehör

Har du dock tagit steget till husvagn eller husbil så kommer du även över tid vilja byta ut eller uppgradera ditt förtält för husbilen eller husvagnen, du kanske vill komplettera med ett vindskydd för till husvagnen eller husbilen för de snabbare stoppen och snabblunchen vid den vackra men något vindkraftiga stoppet längst vägen. Du hittar allt ifrån vanliga förtält, säsongs och vinteranpassade vinterförtält som ger dig en utökad säsong för ditt campande. Du hittar även campingtillbehören, exempelvis campingstolar och campingbord. Dessa håller en väldigt hög kvalitét och håller oftast betydligt länge än andra fabrikat på marknaden.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln