Camping

I Sverige är camping den vanligaste boendeformen bland turister och står för omkring en tredjedel av alla övernattningar. Under sommartid är de många campingplatser fulla av turister och det gäller att boka campingplats i god tid för att få plats. När man campar bor man i husvagn, husbil, tält, stugby eller liknande. När man campar så gör man det på en campingplats där man betalar inträde för att kunna bo på anordningen.

Exempel på kända campingkedjor är Regenbogen, Nordic, Family Camp, First Camp samt Public Camp. Ifall du är osäker på vilken campingplats som du ska välja kan du ta hjälp av Campingkatalogen som listar över 500 campingplatser där inget medlemskort krävs och som är öppna för alla.

Campingtält.

Campingtillbehör

Campingtillbehör finns att köpa både i butiker och på olika sidor på nätet. Tillbehör kan vara produkter som förtält, gasolgrillar, markiser, möbler, lås, campingsäng etc. Helt enkelt allt det som du känner att du vill ha med dig när du är ute och campar. Produkterna finns i alla olika prisklasser beroende på vad det är som du vill ha. Dessutom spelar både märke och kvalitet in på priset.