GC54_garage_Borohus_original

Borohus – Bygg ett drömhus med garage/carport

Har du funderar på att bygga ett riktigt drömhus med ett fint garage där du får plats med dina bilar? Då bör du vända dig till hustillverkaren Borohus som startade redan 1928 och är därmed en av Sveriges äldsta inom hustillverkning. Med ett huvudkontor i Mjöbäck var Västra Götalands län startpunkten, men nu har Borohus försäljningskontor utspridda runt om i Sverige och även endel verksamhet utomlands i grannländerna. De bygger både villor och fritidhus, medans garagen och carports levereras av underleverantörer.

När du bygger ditt drömhus är det viktigt att du bygger ett garage eller en carport för att skydda dina fordon. Borohus har Garage/Carports för en eller två bilar som passar utmärkt till Borohus fritidshus och villor. Garagen anpassas efter just dina förvaringsbehov och du kan välja mellan isolerat och oisolerat. Borohus ställer mycket höga krav på komplementsbyggnader till sina fritidshus och villor. Underleverantörerna har mycket breda sortiment så att du kan anpassa ditt garage/carport nästan hur du vill med längd, bredd, höjd, tak och utseende.

Kontakta Borohus och se vad du kan få för pris för just din egna husidé.

Bildekor Stockholm

Bildekor Stockholm erbjuder allt inom skyltar, ljusreklam samt bildekor. Vill du att din företagsbil ska ha ditt företags namn eller logga på den? Då ordnar Thornströms detta för dig! Att ha sin företagslogga på sin bil gör väldigt mycket då det blir en rullande marknadsföring. När folk ser din bil och din logga blir det genast intresserade och undrar vad det är för företag, dock bör loggan vara snygg och bilen vara hyffsat modern alternativt unik. Är det en gammal bil med rost och bucklor kan det bli en motsatt effekt med att folk inte blir intresserade då de tror att företaget kommer vara dåligt eftersom deras företagsbil är dålig.

Bästa marknadsföringen

Bildekor Stockholm rekommenderar dig till att skaffa en bra och snygg företags bil och sedan använda sig utav en dekor på den. De anser att det är en av den bästa marknadsföringen du kan göra för dig och ditt företag. En rullande marknadsföring är alltid bra, men även om ni ska iväg så parkerar ni bilen synligt, vilket gör att alla som går eller kör förbi er bil ser just er logga och ert företag. Är det då något som intresserar dem har ni som företag väldigt stort inflytande då de förmodligen kommer att tänka på det och sedan googla er. Har ni då också en snygg hemsida med bra priser så är kunden sedan fast.

Produkter

Bildekor Stockholm erbjuder inte bara bildekorer till bilar utan även skyltar till din butik. Det kan tillexempel vara fönsterdockor som sitter i fönstret och visar ert företag samt vad ni gör eller kanske vilka öppetider ni har. Vi har även gatupratare som kanske visar något erbjudande ni har just nu eller kanske allmänt om vad ni vill sälja. De erbjuder även ljusskyltar, vanliga skyltar, neon upplysta texter på vägg med flera. Priset är bra och åstadkommit då det ofta leder till bättre marknadsföring och därefter mer försäljning.

Läs mer om företaget här: Bildekor Stockholm

bildekor stockholm

Skaffa bra led lampor

Välj smart, välj LED lampor

Led, som även kallas för diodlampa eller bildioder (till bilar) har många bra fördelar jämfört med vanliga glödlampor. De lyser i väldigt klara och fina färger, det är därför de används så flitigt i fordon.
Led lampor finns i en mängd olika former, till din bil, som trädgårdsbelysning och huset med mera. En väldigt bra egenskap är att de har en sådan lång livslängd. Så om du väljer LED så får du hållbarhet, men inte bara det utan även funktionalitet. LED-lampor kan dimras och är väldigt energisnåla.

Din bil har säkert ledlampor, det finns en gäng olika modeller att välja bland, några är H1 LED, H4 LED, H7 LED med mera.

Bilmärken

LEDlampor funkar till de flesta, om inte alla bilar numera. Det viktigaste är att kolla så du få rätt modell till din bil.

Möjliga fel på skorstenen

Med den nya brandkontrollsynen så har vi idag börjat få kontroll på dom gamla skorstenarna och deras förfall. Förr så upptäcktes problemen alltför sent och tyvärr så var ofta bränder sista signalen att skorstenen skulle ha åtgärdats. I ett protokoll så redogörs vad som är problemet som skall åtgärdas för att få en skorsten godkänd och i bruk igen, vi ska nämna några vanliga orsaker.
Först har vi kondensproblem, plåtskorstenar kan tyckas vara säkra men icke, varför? Jo luften mellan plåten och teglet är ofta varmare än luften där utanför, då bildas kondens på baksidan av plåten, teglet suger upp kondensen och fryser sedan vid kallare klimat, följden blir frostsprängning av teglet, här var det smulor. Bilden i mitten visar en kanal med oljeeldning, vattenånga som bildas vid förbränning reagerar med det fossila bränslet som innehåller svavel, det ger svaveldioxid som med vattenånga blir svavelsyra, då förstår ni varför bruket har försvunnit mellan teglen. Sist fuktskador på puts eller tegel, i detta fall hade skorstenen putsats om och målats med en för tät färg som inte andades, följden blev frostsprängning igen. Det är tydligen att vatten och fukt är en stor fiende till skorstenar. Låt oss titta på mer bekymmer.
Visst är det trevligt med fåglar, men inte i skorstenspipan, när man återvänder till fritidshuset på våren så tar sig inte elden och det ryker in, orsak? Kajbo, är det riktigt illa kan man få ta upp hål i skorstensmuren och krafsa ur det. Ett tips! Jag använder ett lite styvare plaströr som har en liten böj längst ut och för det upp under kajboet och äter mig skruvande uppåt, då brukar pinnarna och jorden rasa ner och man kan raka ut det, försöker ni stöta ner boet så kan ni göra det ännu svårare därför att ni packar ihop proppen ännu mer. När ett tegel har rasat ner så är erfarenheten att den sitter tajt och hårt, här är ett hål nödvändigt att ta ut stenen oftast. När skorstenen rasat, kanske vinden knäckt antennen som i sin tur fått allt att kalva, ja en ommurning måste ske oftast från takbrytningen.

Om ni går upp på taket och tittar närmare på skorstenen så kan ni se hurdan konditionen är genom att känna på stenarna i kransen och titta på fogarna, känn med en skruvmejsel och är de hårda eller om mejseln försvinner in med lätthet. Ni upptäcker också om överbeslaget sitter eller om det är upprostat. Nu kanske ni undrar vad kan ni göra som lekmän? Den som bäst kan testa skorstenens täthet är sotaren, men då kostar det c:a 1500-2000 kr. En lätt sak är att ta en bild ner i kanalen med en digitalkamera, och lägga upp den på datorn, där ser man bra och det går bra att skicka den t ex till mig som kan ge en fingervisning om den ser bra ut eller inte, sedan finns en annan väg. Ni kan själva köpa rökpatroner av någon i branschen, tag med en lämplig bit skumgummi från en gammal madrass, se till att spjället är stängt där nere i eldstaden eller pannan, tänd patronen och lägg den i den pipa ni vill prova, täck för med skumgummit, lys sedan med en ficklampa i angränsade pipor och se om det kommer rök. Om det gör, då är det läckage mellan skiljetungorna, alltså måste kanalerna tätas. Men här ovan så kan en lekman lägga i bruk och bättra på tillfälligt fogarna, men med tiden kommer en större reparation att behövas. Kom ihåg när ni är på taket, var alltid noga med var ni sätter fötterna och ha någon som håller stegen åt er. Vilka sätt finns att laga skorstenen? Viktiga saker att tänka på om ni ska laga skorstenen och fallgropar att undvika. Här kommer de vanligaste sätten att laga.